Zehnder hangcsillapítók

A Zehnder hangcsillapítók kínálatában többféle hangcsillapító található, így mindig a megfelelő műszaki paraméterekkel rendelkező típus választható a kívánt akusztikai cél eléréséhez.

A Zehnder hangcsillapítók kínálatában többféle hangcsillapító található, így mindig a megfelelő műszaki paraméterekkel rendelkező típus választható a kívánt akusztikai cél eléréséhez.

Hangcsillapító változatok:

  • CW-S tisztítható hangcsillapító a Comfowell rendszer részeként
  • CSI tisztítható kulisszás hangcsillapítók
  • Hagyományos kialakítású hajlékony hangcsillapítók

Gyári listaárak és cikkszámok az Árlista-katalógusban.

Tulajdonságok:

  • CW-S hangcsillapítók öt méretben, 500 mm hosszban, választható csőcsatlakozással, modulárisan egybeépíthető egyéb Comfowell elemekkel (további részletek a Comfowell rendszernél)
  • CSI hangcsillapítók 700 mm illetve 900 mm hosszban, NA125, NA160 és NA180 csőcsatlakozással
  • Hajlékony hangcsillapítók 1000 mm hosszban, NA125, NA150, NA160, NA180 és NA200 csőcsatlakozással

Részletes műszaki adatok és méretek a termék adatlapon találhatók (a "Letölthető dokumentumok" alatt)

A hangcsillapításról általában

A gépzaj csillapítása

A Zehnder cégcsoport kínálja a legalacsonyabb zajszinten működő berendezéseket. Hangcsillapítás szempontjából természetesen nem a zajteljesítmény, hanem a készülékek befúvó és elszívó csőcsonkjain mért és megadott zajszintek számítanak.

Példa:

  • Zehnder ComfoAir Q350 gép zajszintje 42 dB(A) 250 m3/h (100Pa) esetén, EN13141-7 mérési módszer szerint
  • Ugyanennek a gépnek az elszívott levegő csatlakozásán mért zajszint 56 dB(A) ugyanazon a munkaponton

A két különböző módon mért zajszint tehát nem összetévesztendő egymással. A hővisszanyerő gépekhez minden esetben hangcsillapítót kell építeni. A Comfotube légcsatornák szintén rendelkeznek hangcsillapító tulajdonsággal; a szobákban hallható zaj számításához ezekkel is számolni kell.

Az áthallások csillapítása

Mivel minden esetben osztóval épített (csillagpontos) rendszert kivitelezünk, az áthallásoknak nincs hatása. Az osztó belső oldalának szigetelése hangcsillapító hatású, az ilyen típusú zaj csökkentésére alkalmasak. Alkalmatlanok viszont a gépzaj csillapítására, ezért egy valódi hangcsillapítót a hangcsillapító hatású osztódobozzal nem lehet helyettesíteni.

Mit tud egy nagyon drága hangcsillapító?

A legdrágább kulisszás hangcsillapítók ára többszöröse a standard hangcsillapítók árának. A legnehezebb az alacsony frekvenciájú zajok csillapítása. A kulisszás hangcsillapítók pont ezeknél a frekvenciáknál teljesítenek jól, ezért javasoltak a gépzaj csillapítására.

Kompromisszumok

Sajnos a kiváló hangcsillapítás ára a magasabb nyomásesés. A Zehnder kínálatában a CW-S típusú hangcsillapítók jelentik a leggyakoribb kompromisszumot az alacsony nyomásesés, és hatásos hangcsillapítás között.

Szakkereskedők

Javasoljuk, hogy a terméket valamelyik minősített szakkereskedőtől vagy kivitelezőtől vásárolja meg. Ők készítenek teljes körű árajánlatot, amely igény szerint magában foglalhat mindent a tervezéstől a beüzemelésig.

A hivatalos szakkereskedők, kivitelezők listájáért kattintson ide.

Ön szakember? Épületgépész vállalkozó? Ha szeretne a Zehnder termékekkel foglalkozni, kérem keressen minket: kapcsolat

Garancia

Önálló termék vásárlása esetén a magyar törvényi szabályozásnak megfelelő (értékfüggő) jótállást nyújt a termék eladója. 2019-től minden központi hővisszanyerő gép beüzemelés köteles! A jótállás a beüzemelés napjától kezdődik, de a központi gépet a vásárlástól számított hat hónapon belül be kell üzemeltetni!

Gyári rendszer garancia

Teljes központi szellőztető rendszer vásárlása esetén 5 év garancia igényelhető, amelyet a német gyártó biztosít. Ez a gyári szolgáltatás nem automatikus, a feltételek teljesülése esetén biztosítjuk, ha az ügyfél igényli. A szükséges adminisztráció és egyéb feltételek teljesítésében a minősített szakkereskedő partnerek nyújtanak segítséget!
5 ev gyari garancia Zehnder

További feltételekért, információkért kattintson ide.