kalkulator

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Konfigurálja hővisszanyerő szellőztető rendszerét, és kalkuláljon árakat!

Gépi szellőzés megoldásaink

A Zehnder elsősorban az innovatív hővisszanyerős szellőztető megoldásairól ismert, ilyen pl. a polimer membrános entalpia hőcserélő (2013) vagy a lapos kialakítású műanyag légcsatorna (2007).  A kínálatban a családi házak, lakások, kisebb irodák szellőztető rendszer légtechnika elemei szerepelnek. 

 

Zehnder ComfoAir 70 4

Decentralizált hővisszanyerő gép

Egyhelyiséges és kéthelyiséges decentralizált hővisszanyerő gépek entalpia hőcserélővel és automatikával.

Zehnder Entalpia hocserelo 3

Kiegészítő

Utúfűtő-utóhűtő egység, talajhőcserélő, entalpia hőcserélő, tisztító készlet elosztó légcsatornához.

Alkalmazási lehetőségek

lakásfelújítás, házfelújítás

Lakásfelújítás, házfelújítás

Felújítások esetén gyakori probléma a légcsatornák elhelyezése, amire a legjobb megoldás egy decentralizált hővisszanyerő gép, ami egy vagy két helyiség szellőztetésére alkalmas. Ha ennek beszerelése nem megoldható, speciálisan a felújítások igényeire szabott, ComfoAir 180 gépünk és légcsatorna rendszerünk nyújt megoldást.

új építésű társasház

Új építésű társasház

Új építésű társasház lakásainak szellőzésére többféle megoldást kínál a Zehnder:

 • EC motoros, a nyomásváltozásokhoz alkalmazkodó üzemű tetőventilátorokat
 • Központi hővisszanyerő gépet és rendszerelemeket
 • Lakásonként elhelyezett hővisszanyerő gépeket és rendszerelemeket
 • Kis lakások esetén decentralizált megoldást
családi ház

Családi ház

Új építésű családi házak számára a Zehnder Comfosystems rendszer több mint harminc különböző hővisszanyerő gépet ajánl, és háromfajta elosztó csőrendszert, mindezt a műszaki igények és a költségvetés figyelembevételével.

Beüzemelés

Minden központi szellőztetőgép beüzemelése kötelező, ez azonban gyerekjáték, különösen a ComfoAir Q gépek esetében. A gép beüzemelésén felül, a légcsatorna rendszer mérése is beállítása is minden esetben szükséges, ez már egy időigényes, szaktudást igénylő munka. A beüzemelés és légtechnika beállítás részleteiről már az árajánlat kérésekor tájékozódjon a Forgalmazónál (ki, mikor, mennyiért végzi el ezt a feladatot). Követelje meg a beüzemelési jegyzőkönyv kitöltését! A beüzemelés és beszabályozás az Ön érdeke, hiszen csak így kapja meg azt a maximumot, amit a Zehnder rendszerért kifizetett. A beüzemelés során a beüzemelő kollega ismerteti a gép kezelését, karbantartását (szűrőcsere módja). A beüzemelésre jogosult partnerek listája:

Karbantartás

A legfontosabb karbantartási feladat a szűrő tisztítása és cseréje. Ezt a feladatot jellemzően a lakó végzi, de több forgalmazó ajánl karbantartási szerződést, amely keretén belül minden karbantartási munkát elvégez. Csereszűrők a forgalmazó partnerektől rendelhetők, legegyszerűbb módon az általuk üzemeltetett webáruházból.

Egyes géptípusoknál időnként szükség lehet a szoftver firmware frissítésére. Ez távolról is elvégezhető, amennyiben a berendezés LAN-C modullal ellátott. Más esetben a szervizes szakember helyszíni kiszállására van szükség.

Megrendelésre a teljes szellőztető rendszer kitisztítható. A tisztító készlet több forgalmazónál elérhető, a szolgáltatás náluk rendelhető meg.

Javítás

Meghibásodás esetén kérem értesítse a beüzemelési jegyzőkönyvön található telefonszámot, vagy a kereskedőt, kivitelezőt, akitől a berendezést vásárolta. Hivatalos szervizpartnerünk:

 

Energetika 2020 Kft.

Budapest 1137, Csanády u. 21.
+36706279020
info@e2020.hu

szakkereskedők, kivitelezők, beüzemelők, szerviz

szakkereskedo

Termék vásárlás

szakkereskedo

Vásárlás és telepítés

szakkereskedo

Beüzemelő

szakkereskedo

Szakszerviz

Garancia

Garanciaidő

A szellőzés termékekre a termék eladója a jogszabályban előírt jótállási időt biztosítja, ennek feltétele a beüzemelés (a központi hővisszanyerő gépek esetén).

Teljes rendszerekre kiterjesztett garanciaidő szolgáltatást ajánlunk, ennek részleteiről a gombra kattintva tájékozódhat:

Normál jótállási feltételek

A termékeinkre a jogszabályban előírt jótállási időt biztosít a termék eladója, amelynek kezdete a vásárlás dátuma, illetve beüzemelés köteles termékeknél a beüzemelés napja. A központi hővisszanyerő gépek esetében a jótállás feltétele a beüzemelési jegyzőkönyv elkészítése. Szellőzés termékeink jótállási feltételeit a jótállási jegy tartalmazza. Követelje meg az eladótól, hogy a vásárláskor a kitöltött jótállási jegyet adja át!

Teljes Zehnder rendszer esetén kiterjesztett gyártói garanciaidőt biztosítunk, ennek feltételeiről itt olvashat: 5 év garanciaidő feltételek.

 

Jótállási ellenőrzés

Ha Ön nem kíván élni a kiterjesztett garancia szolgáltásunkkal, a központi gép beüzemelése során „jótállási ellenőrzést” végzünk. Ennek során ellenőrizzük, hogy a gépet a telepítési útmutató előírásainak megfelelően szerelték-e föl. Az ellenőrzés során szerelési munkát nem végzünk (kivéve az automatika elemek bekötését), kizárólag az alábbi feladatokat végezzük:

 • szerelés ellenőrzése (elhelyezés, légcsatornák bekötése, kondenzvíz ellenőrzés)
 • automatika elemek bekötése (a felszerelést a kivitelező végzi)
 • gép beállítása*
 • a felhasználó oktatása a gép használatáról, szűrőcsere bemutatása
 • szervizfüzet átadása

Nem ellenőrizzük a nem Zehnder gyártmányú rendszerelemeket! Az automatikus légmennyiség automatikával nem rendelkező gépek esetén a ventilátor fordulatszámok csak akkor állíthatók be, ha a levegő elosztó rendszer végpontjait anemosztáttal ellenőrzik. Ilyen szakember közreműködése nélkül az ilyen gépeket a gyári ventilátor fordulat beállításán adjuk át.

A jótállás megtagadható, ha a gép sérült, használt, biztonságos üzeme nem garantálható, illetve ha a szereléskor eltértek a telepítési útmutatóban leírtaktól.

A jótállási ellenőrzés (beüzemelés) igényelhető, ha az alábbi feltételek adottak:

 • kiépített elektromos kábelezések a gép és az automatika elemek között
 • kiépített kondenz elvezetés, megfelelő szifon (golyós szifon) – kivéve entlpia hőcserélős gépek
 • kiépített dugalj a gép mellett (Basic gép esetén csak kábelvég)
 • kiépített légtömör rendszer, külső és belső rácsok elhelyezve
 • megközelíthető gép, télen is minimum +7 C° helyiséghőmérséklet
 • Comfofond-L esetén nyomáspróbázott, feltöltött és légtelenített talajkollektor
 • az épületben már nem zajlik magas porterheléssel járó munka