kalkulator

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Konfigurálja hővisszanyerő szellőztető rendszerét, és kalkuláljon árakat!

Szellőztető rendszer lakásfelújításhoz, házfelújításhoz

Felújítások esetén gyakori probléma a légcsatornák elhelyezése. A Zehnder válasza erre a problémára a decentralizált hővisszanyerő gép. A decentralizált hővisszanyerő gépek egy (vagy két) helyiség szellőztetésére alkalmasak.

Ha a decentralizált hővisszanyerős szellőztetők beszerelése nem megoldható, speciálisan a felújítások igényeire szabott, ComfoAir 180 gépünk és légcsatorna rendszerünk nyújt megoldást.

Decentralizált hővisszanyerő gépek

zehnder comfospot 50 comfoair 70

Másnéven egyhelyiséges hővisszanyerők. A Zehnder két ilyen típusú gépet kínál, ezek a ComfoSpot 50 és a ComfoAir 70. Ezek a gépek két ventilátorral, és ellenáramú entalpia hőcserélővel rendelkeznek. Ellentétben a piacon kapható legtöbb géppel, ezek a gépek egyesével telepíthetők, egyetlen falátfúrást és egyetlen villanyszerelést igényelnek. Egy lakószobaszoba – egy gép, illetve a ComfoAir 70 gép esetében két szoba – egy gép variációban is lehet tervezni. A fürdőszoba páratartalomra szabályozott intelligens elszívó ventilátorral (pl. a ZCV2 típussal) szellőztethető.

ComfoAir 180 – teljes szellőztető rendszer megoldás

zehnder comfoair 180

Kevés a hely? Gyorsan és tisztán kell dolgozni? A megoldás a ComfoAir 180 rendszere, Renoventil vetőfúvókákkal. A teljes rendszer építőkocka-szerűen a helyszínen illeszthető össze, lapos légcsatornákkal. A Renoventil vetőfúvókával nem szükséges a szobák ajtóval átellenes pontjáig légcsatornázni, mert ezek a kis fúvókák a Coanda effektust kihasználva az ajtó fölül juttatják be a friss levegőt. A ComfoAir 180 hővisszanyerő gép igen kis helyen elhelyezhető, akár konyhaszekrénybe is beépíthető. Egyszerű felépítésű, csendes, nagy hatásfokú hővisszanyerést biztosít kb. 100-130 m2 lakás alapterületig

Teljes társasház felújítása központi hővisszanyerővel

zehnder comfoair xl

A légcsatornák épületen belüli vezetése gyakran lehetetlen, vagy túl sok kompromisszummal jár. A Zehnder megoldása az épület homlokzatán vezeti a légcsatornákat, a felújítás során felszerelésre kerülő hőszigetelési réteg alatt. A tetőre elhelyezhető ComfoAir XL vagy Paul Maxi gép, illetve a szükséges osztódobozok is.

Panel épületek, szellőző stranggal rendelkező társasházak

zehnder mx tetőventilátor

Ilyen épülettípusra a csendes, energiatakarékos MX tetőventilátorokat ajánljuk.