A Zehnder története

A Zehnder története során a nemzetközi fűtéstechnikai piac tradicionális, innovációkban elöl járó vállalatcsoportjává vált. Részvényeit a svájci tőzsdén jegyzik, alkalmazottainak száma meghaladja a 3500 főt. Köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek, innovációnak, a vállalatcsoport mára a szellőzési megoldások megbízható, nagy elismertségnek örvendő gyártója. A Zehnder története szempontjából a család vezető szerepe a mai napig meghatározó a vállalat irányításában. Hans-Peter Zehnder úr is, illetve az ötödik generációt képviselő lánya is résztvesznek a legfelső vezetés munkájában. A menedzsment központja Svájcban, Gränichenben működik, az adminisztratív és logisztikai központ németországi Lahrban. Gyárakat Európa-szerte találhatunk – Németországban, Hollandiában, Lengyelországban, Franciaországban, és Svájcban is. A Zehnder története során a világ számos országába eljutott; Európán kívül is képviselteti magát, többek közt az USA -ban, Kínában és más országokban is.

 

Magyarországi képviselet

 

Zehnder radiátorok a 90-es évektől vásárolhatók Magyarországon nagykereskedők jóvoltából. A Zehnder 2008-ban nyitotta meg önálló magyarországi képviseletét radiátorok, szellőzéstechnikai eszközök, sugárzóernyők és hűtő-fűtő mennyezetek forgalmazására. A kereskedelmi képviselet forgalmazók, kivitelezők kiszolgálásával foglalkozik; az igényeket közvetlenül a németországi raktárközpontból szolgáljuk ki. A kisebb tételű megrendeléseket (pl. családi házak fűtési- és szellőzési rendszerei) magyarországi forgalmazók teljesítik, saját raktárkészletükből.

A magyarországi képviselet műszaki információkkal, marketing információkkal és projekt árajánlatokkal áll rendelkezésre minden piaci szereplő számára. Rendszeresek oktatásaink, rendezvényeink (pl. Lakásszellőzés Szakmai Napok), és igyekszünk a legtöbb kiállításon és épületgépész rendezvényen is jelen lenni. 2022 novemberében a Zehnder Hungary Kft. Budaörsön megnyitotta önálló irodáját, mely egyben bemutató- és oktatóteremként is funkcionál.

Vásárlás

 

A magyarországi képviselet kizárólag szerződött partnereknek értékesít, közvetlenül a németországi központból. Ha Ön szakember, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy az együttműködés feltételeit megbeszélhessük.

Ha Ön építkező, felújító, kérjük forduljon szakkereskedő partnereink valamelyikéhez vásárlási szándékával. Ők raktárkészlettel, bemutatóteremmel, gyakorta mérnöki szintű szakmai segítségnyújtással állnak rendelkezésükre!

1895

zehnder ház granichen

Az ezermester

Jakob Zehnder megépíti házát és műhelyét a svájci Gränichenben, ahol főleg háztartási és irodai gépek javításával foglalkozik. 

1923

zehnder motorkerékpár

A könnyű motorkerékpár meghódítja Svájcot

Az első nagy sikert egy könnyű motorkerékpár kifejlesztése és gyártása hozza meg a vállalat számára.

1930

zehnder radiátor gyár 2

Európa első acél oszlopos radiátora

A cég 1930-ban fűtőtestek gyártásába kezd. Az örök klasszikus, acélból készült Zehnder Charleston oszlopos radiátorok gyorsan meghódítják a helyi és környező országok piacait, hiszen jelentős előnyökkel rendelkeznek az akkori öntöttvas radiátorokkal szemben.

1964

breisgau zehnder gyár

Globális terjeszkedés

A növekvő kereslet és verseny miatt a Zehnder felépíti saját gyárát Breisgauban, Freiburg mellett. A radiátorok kínálata jelentősen bővül modern megjelenésű konvektorokkal és formatervezett fűtőtestekkel.

1979

zehnder charleston

Első fürdőszobai radiátor

A Zehnder kifejleszti az első, kifejezetten fürdőszobákba szánt radiátort, ami a mai napig az egyik legnépszerűbb termék.

1980

zehnder rhc

Sugárzó fűtőtestek gyártása

A Zehnder nyit a sugárzó fűtések irányába, amelyek ideálisak nagy csarnokok, raktárak és irodaépületek fűtésére. A vállalat ezzel fontos szerepet játszik a sugárzóernyők és felületfűtések népszerűvé válásában.

2001

zehnder CSY

Belépés a szellőzési megoldások piacára

A Zehnder megkezdi a komfort szellőztető rendszerek gyártását. A lakótér szellőzésben évtizedes tapasztalatot szerzett holland J. E. Storkair valamint az ellenáramú hőcserélő európai szabadalmát bejegyző német Paul cégek felvásárlásával és továbbfejlesztésével a Zehnder a 2010-es évek elejére a lakásszellőztető piac vezetőjévé vált a nyugat-európai piacon.

2013

zehnder német logisztikai központ

A német logisztikai központ megnyitása

A németországi Lahrban megnyílik a Zehnder logisztikai központja, amely az európai termék- illetve alkatrészelosztást végzi, és hatalmas lépést jelent a Zehnder kiváló ügyfélkiszolgálásának megvalósításában.

2020

zehnder CSY, RAD

Az egészséges beltéri levegő úttörője

Köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek  és innovációnak, a Zehnder mára a szellőzési megoldások megbízható, nagy elismertségnek örvendő gyártója, amely világszerte több mint 3500 alkalmazottat foglalkoztat.